snart ledig..

Bara jobb två dagar den här veckan. Rätt så skönt faktiskt! Fick nyss ett samtal från dottern som påstår att hon storstädat hela lägenheten. Undrade först vilken akutdiagnos jag skulle sätta på henne men det visade sig att det var en ny strategi för att få mig att vekna angående hundvalpen. Vi kan inte ha någon, visst det är jättemysigt och hon kan säkert ta hand om en nu men hur är det om några år när hon får andra intressen? Då sitter jag där själv med en hund som ingen har tid med.

De stora djuren har ikväll gjort inbrott i foderladan och tryckt i sig så mycket mat det bara går på kortast möjliga tid. Nu måste det fixas hake. De rultorna kommer ruinera mig om de ska fortsätta så här. Som tur var så var låset säkrat på fodertunnan.

I helgen ska jag fixa blåbärsglögg, kan ju bara bli fantastiskt gott...

Tävling.

Idag var det maskeraddressyr. Dottern var utklädd till något slags brudlik och hästen var klädd i heltäckande svarta remsor och tylleldsflammor och mask för ansiktet. Det var första dressyrtävlingen hon varit med på och det gick jättebra. Bra poäng och mycket bra kritik. Hon växte flera meter av stolthet (jag med).

Nu börjar dagens tävling ta ut sin rätt. Blev inte många timmars sömn mellan jobb och tävling i morse och sen tillbaka till jobbet igen. Men det var det ju värt. Saknade S på tävlingen. Hade varit kul att få se henne och Dell i denna maskerad.

Katastrofmedicinutbildningen var precis så bra som jag trodde. Även den gjordes ju efter nattjobb men som sagt är något roligt eller intressant så känns inte det som något större problem. Fast det kanske inte är så lämpligt att hålla på så här varje dag.

Sonen kom hem idag med skittuffa randiga lila jeans, antar att det är han som får bli tuffingen i vår familj. Han var jättenöjd. Med tanke på de resultat han presterat i skolan sista tiden så var han väl värd det.

Dottern vill köpa hund. Hon tjatar och tjatar och tjatar. Hon har själv börjat spara och kommer med den ena övertalningmetoden efter den andra. Har hållt föreläsning för mig om olika raser och tycker att jag är världens tråkigaste som försöker förklara vad som faktiskt krävs för att ha hund. Visst hade det varit jättemysigt men hundar lever länge och jag lär väl inte gå i pension under den närmaste perioden. Tror inte heller jag har riktigt rätt yrke för att ta med hunden till jobbet även om det vore trevligt. Men det tar emot att säga nej.

Lägesrapport

Så har man en fjortisdotter. Förstår inte hur tiden kunde gå så fort. Firande med hela familjen (kors i taket) och lite hästtjejer från stallet och jag tror att hon är väldigt nöjd.

M har kommit hem från Dublin och jag tror att han är rätt nöjd med efter att ha fyllt sig stinn med Guinness och sausagefrukost. Fast han sa att han inte ätit någon sån.... Lite sliten såg han ändå ut så det är nog ett tecken på att det var kul iaf. Förstår dock inte varför man inte åker till Galway om man är på Irland men jag kanske kan få chansen att ta med honom dit på en RIKTIG pubrunda nån gång längre fram om miljonerna trillar in.

Imorgon utbildning i katastrofmedicin. Tycker ju att det ska bli kul och hoppas att jag inte är helt död efter att ha jobbat inatt. Ska försöka gå hem lite tidigare så det blir nån timme till sömn. Hade gärna jobbat mer med den biten. Låter kanske makabert men jag tycker det är kul och riktigt stimulerande att strukturera upp och jobba när det i övrigt är kaos och oförutsedda uppgifter. Ju mer akut desto bättre, så katastrofmedicin känns riktigt intressant nu. Får väl däcka så fort jag kommer hem imorgon istället.

Tränat och tränat på att Olgan ska lyfta på fötterna utan att sparka mig i huvet, vilket vissa dagar har krävt både hjälm och rep för att säkra avståndet. Den lilla odågan kickar stenhårda sparkar och fort går det. Jag som tyckte vi hade kommit så långt och att hon var så lugn och väluppfostrad. Det har jag fått igen nu. Men sista dagarna har det gått bättre. Hon är inte van att jag blir arg och det har ju gjort susen nu.

Sen en massa andra saker men det orkar jag inte ens tänka på just nu än mindre skriva om det... Vi får se vad som händer.

RSS 2.0